Tuesday, July 3, 2012

Setenang air Tasik.. Amboi..~ :P

Assalamualaikum n morning peeps.. :) haihh.. kenapa eh tiba2 pepagi ne mood aku elok plak.. tadak tekanan langsong weh.. haha~ memg la hidup manusia ne kadang cerah , kadang mendung.. haa.. adat laa.. :PP

Sebelom2 ne aku dok buat ayat sedih or sumting kan.. la nee.. aku nak cut balik.. hehe.. oke fine.. aku dah tenang dah weyh.. setenang air di tasik.. wahhh gitu.. haha.. aku dah oke sikit.. mungkin da dapat terima hakikat gitu kann.. hehe~ :P




Self-Depression memg sangatlah tidak seronok kan.. adoi.. aku dah bnyk kali dah.. tp aku nak relax.. cool man.. haha.. aku tamaw p banyak.. haa.. malu kot aq.. ta patot pon aq dok stress pasal bnda yang ta related pon dengan hidup aq.. hadoi..

Korang pon mesti tak suka kan.. haha.. kadang2 aku perlu jugak lepas benda ney , so, blog ne laa jadi tempat aku nak lepas semua.. so , kalau jiwang2 skit tu sorry laa.. hehe.. bila dah lepas , aku jadi oke skit.. :PP





Satu cara yang senang kot nak tenangkan hati.. dekat dengan Allah.. doa banyak.. lebihkan memberi harapan dekat Allah... Beri harapan kat manusia juz akan skitkan hati hempa sum ja.. juz pray n ask okee.. huhu.. insyaallah ada rezeki ada laa.. hehe..~


Cakap macam aku yang tak tension kan.. padahal aku lg trok.. haihh.. aku pon taktaw laa.. kejap oke kejap tak.. aku nak okee ja all the time.. haa.. insyaallah bolehh.. yakin3.. :PP




haha.. aku harap.. mood aku , jiwa aku sentiasa tenang macam ne.. Insyaallah.. aku mmpu doa jaa.. hehe.. tayah laa nk stress2 bagai dah.. malas daahh.. huhu..tamaw dah wehh.. :PP

Sampai di sini dulu kott.. nanti la update lain. aku rajin update dah kan.. sehari dua post.. hahaha~.. oke la tuhh.. perkongsian alam maya.. jgn baca jaa.. amek iktibar ehh.. hehe.. okee.. thnxx baca comel2 sekalian.. :))





P/s : Sorry eh ada typo or sebagainya.. hanya perkongsian oke.. thnxxx baca.. :))




Nur Syahadah...~ :D:D

Assalamualaikum guys.. haa.. pepagi neyhh aku nak share 1 lagu.. boley dop..?? bole laa.. hehe.. Lagu ne pon aku dengar time aku g lawan nasyid open UUM.. haha... kawan aku cakap lagu ne bess.. try la dengar.. memg bess kot.. harmoni dia.. perghhh..! hahaha.. memg aku teringin wat nasyid lagu nee.. tah bila dpt buat.. haha~ apepon layan guys.. layan guna BEAT lagi bes neyhh.. enjoy3..~ :D:D


video




Fareast - Nur Syahadah ( Acapella )


Tika terbuka hari
Cahaya yang cerah
Menerangi hatimu
Mulus terbias di wajah

Kau sambut dengan redha
Hadirnya hidayah
Nekad pendirian terungkai kalimah

c/o
Nur Syahadah menyinar kalbu
Murni seharum namamu
Hadirnya dicelahan
Kekalutan kalbumu itu

Nur Syahadah telah tertulis
Pada waktu dan juga takdir
Di antara seribu engkau yang terpilih

Sejernih embun pagi
Sebersih dirimu
Tanpa dicemari walaupun sebutir debu
Kekallah oh dirimu di dalam rahmat-Nya
Iringan doaku moga kau bahagia

Bridge
Akan ku bimbingmu
Sekadar yang ku termampu
Menyemai iman dan menuai takwa
Biar tak bertemu di gerbang mahligai cinta
Cukuplah sekadar teman yang biasa

Nur Syahadah menyinar kalbu
Murni seharum namamu
Hadirnya dicelahan
Kekalutan kalbumu itu

Nur Syahadah telah tertulis
Pada waktu dan juga takdir
Di antara seribu engkau yang terpilih

Bersatu Nur Syahadah di dalam syahdu