Friday, August 3, 2012

One Piece !

Assalamualaikum.. Hai3.. bertemu lagi kita di arena ber-blogging.. haha~ saja nak update2 sikit.. tumpang boring n mood aku baikk sikit kan.. banyak jaa idea yang melimpah ruah time ne.. haha~

Kali nee nak citaa pasal One Piece ! siri anime yang agak popular berbanding Naruto , Bleach , Fairytale n macam2 lagi.. tapi aku layan One Piece jaa.. tiap2 minggu aku wajib tengok , n dok tggu2 beb.. Geramm gila kalau ad minggu yang tak kuar cita ne.. penat menunggu.. haaa~ kat sini aku nak cita karakter2 yang terlibat dalam One Piece ney.. Enjoy.. :))


1.   Monkey D. Luffy






Watak paling utama.. mesti laa hero..  Luffy.. dia ne , seorang yang kuat makan , betoi bendoii yang amat , tapi dia sangat sayangkan kawan2( nakama ) dia.. dia sanggup mati sebab kawan2 dia tawu.. teknik dia tak laa styellll sangat.. juz boleh pnjangkan badan.. Dia ada kuasa getah.. dia makan Gomu-gomu devil fruit.. sebab tu badan dia boleh merenggang. haha~

Teknik2 dia yang aku suka , Gatling gun , Stamp , Gear second , Gear Third , Sniper , Pistole.. then , bnyk lagi.. nanti2 u ollsss tgok laa.. hehe.. :)) Dia nak sangat jadi King of pirate , so , dia akan marah spa yg mengaku King of pirate , sbb dia laa King of pirate.. hee.. :PP dia ne Kapten taw.. :))


2.   Rorornoa Zoro..



Ahli kedua crew Luffy nee Zoro.. dia ne nampak ganas , tapi dalam hati ada taman.. tapi , dia ne sentiasa usaha gila2 punya , sampai dia dapat jadi pemain pedang terhebat kat dunia neyhh.. dia hebatt kot , aku suka tengokk teknik2 pedang dia.. dia baik , then , bnyk tolong orang.. tapi dia ne gelongg skit , haha.. suka sesat.. kadang2 lawakk.. haha~

Teknik2 dia , ermm.. tak bpa ingat.. tapi dia ad 1 style sword , two style sword n three style sword.. dia satu-satunya orng yg boleh men 3 pedang.. 1 pedang guna mulut.. hahaha~ skunk ne , dia memg gilerr arhh style.. haha.. dah3.. jom p karakter yg ketiga plak.. :))


3.   Nami..




Namiii.. navigator kumpulan pirate Luffy.. navigator yang cekap dan pandai bermain dengan alam semulajadi , hujan , panas.. suma dia pandai.. dia ne tak r kuat , tp navigator yg style arhh.. seksi baqq hang dia lam cita neyh.. adoi , hahaha~ tapi katunn takpa.. hahaha~ dia sebelom join Luffy bnyk dugaan dia dapat.. lepas tu Luffy r tlong selamatkan dia.. haa.. lepas tu bru dia konfom2 join Luffy.. haha..

Teknik dia yg aq ingat , Mirage jaaa.. kuasa ne boleh wt dia jadi halimunan.. haha.. dengan teknik pemboleh ubah cuaca yg dia adaa.. dia antara anggota wanita dalam crew Luffy yg garangg !! ahahah~



4.   Usopp..


 
Usopp.. dia ne penipu , haha.. pndai tipu , tapi penakott laaa.. haha~ dia ne penakot , tapi belagak kuat.. tapi dia bagoss laa.. dia sayang gilaa ngn kapal pertama depa.. nama kapal tu Goingg Merry.. sedehh gilaa baqq hang time depa bakaq kapal tu sebab dah rosak. seyess arh.. haha~ dia sayang kapal tu smpai sggup gadoh ngn Luffy.. haha. 

Teknik dia , ermm.. dia ikot ayah dia.. pandai menembak.. guna lastik jaa.. tpi guna meriam pon power.. dia hebat gk larh.. heee~ dia ne bagoss gak.. terbaikk Usopp-kun.. :))


5.   Sanji



 
Sanji.. Dia ne tukang masaok dalam crew Luffy.. bukan tukang masakk men2 laa.. hebat kott dia.. memg sedap r masakkan dia.. tp , dia ne pndai guna kaki time lawan.. n dia ne amat obses dgan wanita2 yang lawa2.. hahaa~ tngok laa aksi gedik dia n perasaannn hensom dia.. n selalu gadoh2 ngn Zoro.. hahaha~ 

Teknik dia , ape eh.. ermm.. nak sebut susah.. nanti korng pandai2 laa tengok.. seyes dia gedikk.. hahahaah~ apepon , time dia serius , taw la cmna.. hahaha.. :PP


6.   Tony Tony Chopper



Binatang comel nee nama dia Chopper.. tengok jaa mcm binatng.. takde function kann , tapi , dia ne doctor dalam crew neyh.. dia medic laa.. dia pandai berobatt orang kot.. tgok laa dia comey cmtu , macam pet jaa.. tapi , dia ne penakott jugak , sma macam Usopp.. bleh geng r.. haha~ tp kalau smpai limit , dia boleh transform jadi raksaksa.. haha~

Teknik dia ne , dia boleh transform macam bentuk , jadi rusa , fighting style , dia boleh transform dalam bpa bentuk jaa.. boleh dikatakan kuat la jugak.. hehe..~ dia penting dan comel.. hahaha~


7.   Nico robin 


 
Nico Robinn.. oh maiii~ aku suka dia neyhh.. watak wanita yang aku suka laa , misteri , wanita yang penohh dengan tanda tanya. tapi , dia cool jaa macam tak berrsalah pon ada.. haha~ dia ne mula2 jahat , lepas tu join geng Luffy.. dia ne bes... aku suka dia..haha.. dia ne pengkaji sejarah nah.. dia pandai baca monumen n tulisan lama2.. :))

Kuasa dia , dia makan buah devil gak.. macam Luffy , nma pa tahh buah dia.. lupa dah.. tpi , dia mcm boleh bwk keluaq tgn dia kt mna2 pon.. haa.. tgok laa sniri ehh.. heee~ dia ne crew yg ke-6 join Luffy... :))



8.   Franky




Franky.. dia ne pervert.. amat2 pervert.. dia tataw maluu.. hahaha~ tapi dia ne sepatutnya mati dahh , tapi dia pndai , dia wt dri dia jadi cyborg.. dia ne shipwright.. dia ne engineer laa seng.. hebat bab2 mengubah suai n mcm2 lagi.. dia ne lawak.. lawak gila.. haha.. boleh tahan kuat jugak dia.. haha.. 

Teknik dia mcam2 , boleh bwk kuaq bom dri bdan dia.. macam2 laa.. n then , dia yang buat khas kapal kedua depa , Thousand Sunny.. haha.. kapal tu dia modified macam2.. n memg lawa.. Franky the pervert one.. hahaha~


9.   Brook


 

Brook.. Crew lasttt setakat neyhh la.. sebab cita ne pon tak habess g.. so , tataw laa next crew spa kan.. haaa.. dia ne konfom dah mati , tp , dia makan devil fruit jgk , dia makan buah yg boleh wt dia hidup balik , roh dia boleh merantau r cari balikk badan dia.. tu jadi tengkorak maut tuh.. hahaha~ dia ne singer kt dalam crew neyh.. Luffy mem nakkan musician dalam crew dia.. then dia dpt musician.. haa.. haha

Dia ne sma ngn Zoro , men pedang jugak n then kuasa music dia yg dpt mengkhayalkan orng len.. haha.. dia ne bapak lawak r.. tp , dia kadang loqlaqqq gak.. hahaa.. adoi.. ~


10.   Portgas D. Ace



Ace,, tak termasokk dalam creww luffy.. sebab dia ne abang luffy.. aku masokkan dia sbb aq suka dia.. dia ne bukan abg kandung luffy ,dia ne abg tiri , tp tok wan luffy jaga dia.. dia ne anak Gol D. Roger.. yakni King of Pirate yang dah matii.. kena exucation.. dia laa yg bangkitkan zaman pirate era baru.. haha..

Ace makan devil fruit jugak.. kuasa api.. tapi , last2 dia mati jugak , luffy nak selamatkan dia , tp tak sempat , then yg menyedihkan , ace mati betoi2 depan luffy , kena bunoh dengan kira orng yg kuat laa.. Panglima tentera marine kuasa magma yg boleh bakar api.. hurmm.. apepon , abg dia cool , n antara abg yg hebatt.. :))


habess larhh semua.. penat kott bercerita.. sah2 banyak typo neyh.. pening palaa. bnyk tulis , fokus.. haha.. nak cari source lagi. hahaha~ tapi apepon , ne antara anime yg bess aku nak share ngn hempa taw.. nak taw dak , time aq study week , aku habesskan 500 epss taw cita one piece neyhh.. dari mula , dah start tgok , rsa ketagihh.. haha.. malang toi.. tu gadoh result terok.. hahaah~

ada lagi time cuti neyhh , tengok laa.. tak rugi pon.. seriuss bess.. gmbaq ne dia tnjuk laa ciri2 sahabat yg baikk weh , meremang tgok cita neyh.. aksi2 lawan dia ponn bess gk.. ada part boring , standard r.. haha~ apeponnn , One Piece terbaikk derr.. hahaha..

Aku rasa smpai sni dlu kott.. thnxx sudi baca comel2 hanssome2 ehh.. sory ada pape tesalah info n typo.. sy sgt sakit pala akibat menulis terlalu pnjg.. haha.. have a nice day.. :))


 
  
P/s :   Monkey D. Luffy: " I decided long ago that im going to be King of the Pirates... if I have to die fighting for  that, then I die. I'm the man who'll become the pirate king and I will "..








 

























Nak Bagitaww !!!

Kat sini saya nak bagitaw beberapa perkara.. kalau laa dia baca.. so , take note..

* Maafkan aku sebbab tak contax kau lepas hari tuhh , jangan pk lain2 , aku juz dahh segan dahh.. serioussslyy , apepon , aku tunggu text kau.. :)

* Memang aku dah malu tahap ngn kau , so , aku kena amek masa balik.. aku tak kesah , kita still kawan k..

* Bila pk balik , lawak seyhh aku , haha.. takpelarh.. abaikan perkara dulu , hope kau bahagia dengan life U , tayah nak masam sangat muka , Smila always..

* Memg Allah dah tentukan ape yg nak jadi , then , Insyaallah semua ne yang terbaik untuk aku.. aku hope kau bahagia weyh.. seriously..

* Kau baikk , thanxx atas segala-galanyaa.. n sorry kalu ter-misunderstood , besaa larhh.. perasaan manusia.. macam2 ragam..

* Thanxx jugak sebab dah penah bg ilmu kau kat aku dulu , thnxx sbb kenalkan ngn kawan2 kau yg bijak pandai..

* Thnxx jugak kalau kau penah doa ape2 kebaikan tuk aq..

* Aku mintak maaf sangat , kalau ada salah silap sepanjang kita berkawan..

That's all.. :))

 Aku mungkin  bukan kawan , rakan , sahabat yang baik , tapi aku cuba bagi semua kawan2 aku senang dengan aku , maafkan aku kalau tersilap perbuatan , terlanjur kata.. Yang baik itu datang dari Allah , dan seburuk-burukk perbuatan adalah datang dari aku.. Maafkan aku.. :')
























Sahabat.. Thanx.. :))

Assalamualaikummm~ lama dahh nak update , kekurangan idea then malass yg amat.. dan tak ada mood haa.. adoi , biase laa kan.. aku kan selalu moody.. hahaha~ hari ne just nak update my new favourite song.. haha~ tataw larhh kenapa aku suka sangat lagu neyhh.. haa.. tggu erhh.. :))


video




Najwa Latif ft Syam Kamarul ft Sleeq - Sahabat :)

[Najwa Latif]
Kau ada di kala ku suka
Di kala ku duka
Setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada di kala ku perlu
Setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

[Syam Kamarul]
Kau ada di kala ku jatuh
Di setiap bangunku
Terus menemaniku
Tanpa rasa jemu

Kau ada di setiap tawa
Di kala bahagia
Kau menjadi sahabatku
Selamanya

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

[Sleeq]
Yeah sahabatku
Tetap bersamamu jika kau perlukanku
Dan ku tak kaku tak kekok
Kalau sampai buntu kita belok yok (yok)
Berjangkit sesama seperti mengusik si melatar
Kau kau jangan kau melampau
Dan kalau siapa mengusik Najwa
Tolong bagitau aku tapau

[Najwa Latif dan Syam Kamarul]
Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu
Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Sahabatku


P/s : Lagu ne aku tuju tukk semua SAHABAT aku ehhh.. thenn , aku memg suka soraa Wawa nee.. so , jangan jeless.. haha.. Thnxx sudi baca post kali ne..Have a nice day.. :D:D