Saturday, June 30, 2012

Say Sorry.. :D:D

Jumpa lagi.. hmm.. hari ne tamaw da jiwang.. aku nak cakap pasl satu perkataan ne.. ' SORRY '.. tahu tak maksud dia.. meminta maaf.. Bila kita nak meminta maaf..?? bila kita buat salah dekat orang la kan.. haiihh.. haha~

Kita ne selalu dok abai perkataan nee.. tapi , ia amat penting taw.. kdang2, kalau kita buat salah , walaupon sikit kena la minx maaf balik.. 1 pekataan ja.. sorry.. senang kn.. yelar.. memg susah kita nak sebut , minta maaf ehhh.. kannnnn...




Bukan susah kan nak sebut perkataan tuhh.. kadang2 , kita aggap benda tu melawak jaa , tapi kalau orang yg dah tinggi sifat sensitif dia tu , minx maaf laa.. kita tak perfect.. kita kalau minx maaf , orng tu rsa lega , kita pon legaa kan.. haaa.. jgn malas2 nak sebut.. :))

Aku ponn sama laa.. kadang, terperli jugak , terkasar bahasa jugak , tersakitkan hati jugak.. saja2 bg sakit hati orang.. biasa laa.. so , say sorry , and all problem solve.. hehe..






then , kalau orang dah mintak maap tuu.. kita maafkan laa.. sedangkan Nabi ampunkan umat.. ape lagi kita neyh.. tayah la nak tunjuk egoo tu.. yang lepas tu lepass la.. begin new life orang puteh kata.. haha~

Jangan biarkan nafsu amarahh kita menguasai kita, ego tak ke mna pon.. relax2 suda k.. maafkan orng n meminta maaf tu amalan mulia oke.. :))






Okehh.. aku rasa sampai situ je kott eh.. haha.. na tulis pnjg2 borink plak nnti.. :)) so , jangan lupa taw nak minta maaf bila dah buat salah.. n maafkan orang lainn ehh... kita pon bukan perfect ta penah skitkn hati orng lainn kan.. hmm..

Thnnxxx kawan2 yang comel2 cantikk2 hensommm2 kacak2... Di kesempatan ini.. aku nak minta maaf kalau aq ada wt silap , memoyo or something eh.. thnx sudi baca.. :))






P/s : Kawan2.. sorry eh ada typo or kalau2 post ne borink taw.. thnxx baca.. :))









3 comments:

  1. nasib baik kali ni tak jiwang:D

    ReplyDelete
  2. ego laa sebab susah nak say sorry, tapi kalau selalu sangat minta maaf pown susah gak, orang cakp tak ikhlas...

    ReplyDelete
  3. haha,, Dak dah teha.. :)) Hofiz.. betol tu.. tp , kalau da buat salah , skit pon , dah ade sorry tu pon da dpt release skit kn marah kita.. juz say it.. :))

    ReplyDelete